Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La desinfecció dels vegetals

L’ús de lleixiu és un mètode fàcil i a l’abast de tothom per a la desinfecció de fruites i vegetals, però s’ha de fer servir de manera adequada, segons s’indica a continuació:

  • Cal fer servir lleixiu “APTE PER A LA DESINFECCIÓ DE L’AIGUA DE BEGUDA”.
  • La quantitat de lleixiu que s’ha d’afegir és d’1,5 ml per litre d’aigua.

Això equival a:

- Una cullereta de postres de lleixiu per 1,5 litres d’aigua.

- Dues culleres de postres per 3 litres d’aigua. Etc.

  • Hem de mantenir els vegetals en aquesta solució com a màxim durant 5 minuts.
  • Després cal ESBANDIR-LOS BÉ AMB AIGUA CORRENT.

Procediment:

  1. Netegeu els vegetals sota el raig d’aigua.
  2. Ompliu amb aigua el recipient on desinfectareu les verdures i afegiu-hi el lleixiu en la quantitat necessària en funció del volum d’aigua.
  3. Submergiu les fruites i els vegetals a desinfectar.
  4. Espereu com a màxim 5 minuts.
  5. Traieu les fruites i verdures i esbandiu-les amb aigua corrent sota l’aixeta.

    Adjuntem enllaç