Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

🟢*NOVETATS PROVES A CONTACTES ESTRETS* 🟢

🟢*NOVETATS PROVES A CONTACTES ESTRETS* 🟢
Salut torna a fer proves als contactes estrets d'una persona positiva a partir de dilluns de forma progressiva.
*Població general*
➡️ En la població general, *les persones amb pauta de vacunació completa* no hauran de fer quarantena però sí caldrà que es facin una PCR entre els dies 4 i 6 (preferentment el dia 4) post exposició. 
➡️ En canvi, *les persones no vacunades o amb pauta de vacunació incompleta* sí que hauran de fer una quarantena de 10 dies i també se'ls farà una PCR entre els dies 4 i 6 (preferentment el dia 4) post exposició. 
-Les proves es realitzaran, sempre que sigui possible, en punts centralitzats.
*Entorn escolar*
- Pel que fa a l'entorn escolar, quan es confirmi un cas positiu es farà prova diagnòstica a tots els membres del grup de convivència estable. 
➡️ A *Les persones amb pauta de vacunació completa* que hagin estat contactes estrets se'ls farà un test d'antigens (TAR) per auto-mostra supervisada entre els dies 0 i 1 des de diagnosticar-se que hi ha un cas al grup de convivència estable (GCE) a qualsevol oficina de farmàcia participant al programa de test d'antigens ràpids supervisats. Aquestes dades es reportaran al sistema de salut per fer el seguiment de l'estudi de casos i contactes. 
➡️ Pel que fa a les *persones no vacunades o amb pauta de vacunació incompleta* es seguirà la mateixa pauta que la població general, és a dir, es farà una PCR entre els dies 4 i 6, preferentment el dia 4 post exposició i en un punt centralitzat. Aquestes persones hauran de fer igualment la quarantena de 10 dies.