La desinfecció dels vegetals
L’ús de lleixiu és un mètode fàcil i a l’abast de tothom per a la desinfecció de fruites i vegetals, però s’ha de fer servir de manera adequada, segons s’indica a continuació:
- Cal fer servir lleixiu “APTE PER A LA DESINFECCIÓ DE L’AIGUA DE BEGUDA”.
- La quantitat de lleixiu que s’ha d’afegir és d’1,5 ml per litre d’aigua.
Això equival a:
- Una cullereta de postres de lleixiu per 1,5 litres d’aigua.
- Dues culleres de postres per 3 litres d’aigua. Etc.
- Hem de mantenir els vegetals en aquesta solució com a màxim durant 5 minuts.
- Després cal ESBANDIR-LOS BÉ AMB AIGUA CORRENT.
Procediment:
- Netegeu els vegetals sota el raig d’aigua.
- Ompliu amb aigua el recipient on desinfectareu les verdures i afegiu-hi el lleixiu en la quantitat necessària en funció del volum d’aigua.
- Submergiu les fruites i els vegetals a desinfectar.
- Espereu com a màxim 5 minuts.
- Traieu les fruites i verdures i esbandiu-les amb aigua corrent sota l’aixeta.
Adjuntem enllaç